Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Thu Feb 21, 2019 5:24 am
Voice Broadcast System


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: customer interface - russian
PostPosted: Mon Jun 18, 2007 9:03 am 
Offline

Joined: Sun Oct 22, 2006 8:36 pm
Posts: 2
Location: Kiev, Ukraine
hello to the everybody,

I figured out and fixed messages.po/mo (for russian users) in a2b 1.2.3

if anyone wants to help with translation - your work will be highly appreciated!

Oleg

UPDATE from 21.06.2007:

Admin & Customer sections. 90% coverage. Limited only by resources and partly by source code

Bug reports and feedbacks are welcome!


Attachments:
File comment: russian translations for a2b 1.2.3
a2b123_russian_lang-210607.zip [128.02 KiB]
Downloaded 214 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Which po Editor ?
PostPosted: Tue Sep 18, 2007 4:46 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 6:08 pm
Posts: 50
Hi,

I tried to edit your po file in poedit and I cannot see the Russian text. All I see are the UTF-8 4-digit codes as plain text.

Do you have any idea how your file must be loaded in Poedit - or perhaps you can recommend an editor that loads that file correctly ?

Thanks

GeeJay


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 18, 2007 5:17 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 28, 2006 5:11 am
Posts: 426
russian fixed now in 1.3.0, just take it from SVN and try.
thanks to Braams


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 4:10 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 6:08 pm
Posts: 50
Anest,

sorry I do not understand what you guys did.

1. Has also the Russian language messages.po file been updated to the latest 1.3.0 release - merged with a pot file of the whole customer side directory ?

We took the file posted by Smolov above and merged it with pot file of the whole customer side directory - and are currently translating the missing bits into Russian.

I hope that we are not doing double work here ! Is there are better Russian po file on SVN than what Smolov did ?


2. What I do not understand is why it is not possible to use utf-8 encoded po files - it seems that all mo files must be encoded as html entities Ош&#1080

Why is this necessary ?

Also I do not understand where you put this stuff - and why it is necessary:

@ setlocale (LC_ALL, $ languageEncoding);
putenv("LANG=$slectedLanguage"); putenv (LANG = $ slectedLanguage ");
putenv("LANGUAGE=$slectedLanguage"); putenv ( "LANGUAGE = $ slectedLanguage");
$domain = 'messages'; $ domain = 'messages';
bindtextdomain($domain, "./lib/locale"); bindtextdomain ($ domain, ". / lib / locale");
textdomain($domain); textdomain ($ domain);
bind_textdomain_codeset($domain,$charEncoding); bind_textdomain_codeset ($ domain, $ charEncoding);
define('CHARSET', $charEncoding); define ( 'CHARSET', $ charEncoding);


Can you please elaborate whether you use utf-8 or html entities in po files ?

And if you use utf-8 - what needs to be changed in A2Billling to make them work ?

Thanks

GeeJay


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 4:24 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 28, 2006 5:11 am
Posts: 426
you so strange 8)
as i said - grab the code from a svn trunk 1.3 and see that! all working now good! cyrillic in utf-8 as you want too. try it first.... :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 5:01 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 6:08 pm
Posts: 50
Anest,

I have a customized A2Billing version ....

Ok I see you do now UTF-8.

SVN is already at 1.4 Version - is that stable ?

GeeJay


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 10:17 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
geejay wrote:
SVN is already at 1.4 Version - is that stable ?

For a stable version I'd currently recommend running branches/1.3 from SVN. When v1.3.1 is tagged for release my recommendation will be to use that.

I'm not yet running any instances of trunk/v1.4 in production so I couldn't comment as to its stability. I will say I'd recommend waiting until there's a release of v1.4 before using it on a production server.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 10:58 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 28, 2006 5:11 am
Posts: 426
geejay wrote:
SVN is already at 1.4 Version - is that stable ?

:shock:
anest wrote:
as i said - grab the code from a svn trunk 1.3 and see that!

you so strange, man :clown:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 6:08 pm
Posts: 50
Anest,

your sparse comments forced me to diff all 1.3 SVN against our customized version. But thanks in any case for your hints.

- Russian utf-8 works now.

I see also that our translation work is not wasted since the current Russian translation seems to be incomplete.

Thanks

GeeJay


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 5:50 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 28, 2006 5:11 am
Posts: 426
glad to help :)
actualy it is not my work:
anest wrote:
thanks to Braams


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 5:53 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
Looking at the the thread Anest previously linked, it seems that Braams (and therefore A2B's) translation was possibly based on Smolov's. I don't understand Russian though, so I can't be sure.

Geejay, would you please submit the completed translation once you are done filling in the missing strings?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 9:11 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 6:08 pm
Posts: 50
Yes, we will share the Russian translation.

Is there any way how one can have two different client interfaces on the same machine on different directories AND with different conf file ?

I would like to have for testing all menues activated on the client side in the conf file so we can check whether the translation is correct - but at the same time I want to have a production system running on the same server, which is not showing all possible menu entries.

Is that possible ?

Thanks

GeeJay


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 9:18 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 19, 2006 9:56 am
Posts: 300
Location: Athens, Greece
Yes, it should be: install your testing version of a2b into some other dir. Then, edit its Class.A2Billng.php to make it use an alternate config:
Code:
define('AST_CONFIG_DIR', '/etc/asterisk/');

into
Code:
define('AST_CONFIG_DIR', '/usr/local/etc/asterisk/');

say..
Then, at the second config you may have anything..


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2007 9:21 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
That's a good suggestion there from Xrg.

Personally I use Linux-VServer to prevent any 'cross contamination' between testing and production platforms, but that's a whole lot more work than a simple one-line modification.


Top
 Profile  
 
 Post subject: New Russian language file
PostPosted: Sun Oct 07, 2007 3:03 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 6:08 pm
Posts: 50
Here come the amended Russian po mo files.

Enjoy


Attachments:
Russian.zip [42.24 KiB]
Downloaded 203 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Voice Broadcast System


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group