Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Wed Sep 20, 2017 11:18 am
Predictive Dialer


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: first numbers cut out
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 5:29 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 26, 2009 5:19 am
Posts: 17
Dear friends,
I am not sure taht this is the relevant place for my quesionm but I can't fin more suitable place. Sorry.
I have configuration - GSM gateway connected to Asterisk. When I am diling GSM number I hear prepaid anoncment - and begin dial number. Few (one or two) firat digits do not come to the system. I put sneffer and see, that Gateway send its. I tried with RFC2833 and INFO.
Please help me.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 8:26 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 07, 2007 10:00 pm
Posts: 57
It's might be because of the prompts that play back the balance. If you dial number during that, asterisk won't take it. Make sure u dial during or after message " please enter number u wish to call..' . Quick solution is to disable balance announcement before call.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 12, 2009 5:22 am 
Offline

Joined: Thu Mar 26, 2009 5:19 am
Posts: 17
I hope we can find more inteligent solution. Background comand works in Asterisk.
Guys, please help, if it is known "feature" let's fix it.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 12, 2009 10:03 am 
Offline

Joined: Thu Mar 26, 2009 5:19 am
Posts: 17
If DTMF send as INFO message we may see, replay OK. So, asterisk askepts it. Gentelmens, who knows where is the storage of INFO message body?


Attachments:
INFO.jpg
INFO.jpg [ 68.48 KiB | Viewed 2279 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 13, 2009 3:26 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 07, 2007 10:00 pm
Posts: 57
This has already been discussed before and someone came with solution using some php audio class. Basically he was adding up all the prompts playing amount and running it as a single file using background. Its the sayDigits() in asterisk that kills dtmf .


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: first numbers cut out
PostPosted: Fri May 01, 2009 11:33 am 
Offline

Joined: Thu Mar 26, 2009 5:19 am
Posts: 17
I think, that found better solution:
from trace we may found wher it calls:
file:Class.A2Billing.php - line:1969 - [A2Billing] SAY BALANCE : 19.12960
the code in A2Billing are following:
$agi->say_number($units);
The function say_number has second argument, when to stop plaing:
function say_number($number, $escape_digits='')
It is also refers to http://www.voip-info.org/wiki/view/say+number.

So the solution is to cange function call as below:
$agi->say_number($units,0123456789);


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: first numbers cut out
PostPosted: Sat Apr 18, 2015 9:47 am 
Offline

Joined: Sat Jun 02, 2012 9:46 pm
Posts: 2
dovnmr wrote:
I think, that found better solution:
from trace we may found wher it calls:
file:Class.A2Billing.php - line:1969 - [A2Billing] SAY BALANCE : 19.12960
the code in A2Billing are following:
$agi->say_number($units);
The function say_number has second argument, when to stop plaing:
function say_number($number, $escape_digits='')
It is also refers to http://www.voip-info.org/wiki/view/say+number.

So the solution is to cange function call as below:
$agi->say_number($units,0123456789);

Does not work here.
Is there any other way to fight this problem other than hire coders?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group