Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Mon Dec 10, 2018 4:04 am
Predictive Dialer


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Fri Nov 15, 2013 8:24 am 
Offline

Joined: Wed Aug 31, 2011 1:54 pm
Posts: 33
Hello,

i have need to do the call between extension a2billing
then i have configurate a DID destination with
destination1=SIP/[email protected] and
destination2=SIP/[email protected]

but from 0157432639 i can't reach 1306687772
when i try to call i receive this message in my log



Spawn extension (did, 1306687772, 1) exited non-zero on 'SIP/212.83.132.111-0000001b'
== Everyone is busy/congested at this time (1:1/0/0)
== Spawn extension (a2billing, 1306687772, 1) exited non-zero on 'SIP/0157432639-00000019'


somebody can tell were the bad config please ??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Mon Nov 18, 2013 12:46 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

In A2Billing you can call from one DID to another, so if you have a DID of 0157432639 and a DID destination of SIP/[email protected], and if another customer calls 0157432639, then the call will be routed internally. If it's not ringing at the other end, then check the endpoint and do some SIP traces.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 10:33 am 
Offline

Joined: Wed Aug 31, 2011 1:54 pm
Posts: 33
Hello

thanks for you reply jroper

i have check all but i don't see the issue in my endpoint,
i think that i have a problem with the context, because all my extension have the extension a2BILLING,
i want to known if i must applied the 2 contexts DID context and a2billing context and if it is yes, then how can i do that ??

waiting your reply PLEASE

BR


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 10:41 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

The DID gets sent into A2Billing as a DID, (...a2billing.php,1,did), while the VoIP call is sent into A2Billing normally (...a2billing.php,1). A2Billing will recognise that the call is to a DID and route to the DID destination.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 10:54 am 
Offline

Joined: Wed Aug 31, 2011 1:54 pm
Posts: 33
Joe

i have do that,

in my file extension.conf

i have this context

[did]
exten => _X.,1,AGI(a2billing.php,1,did)
exten => _X.,2,Hangup


but the incoming calls from other extensions don't pass, i don't why

i have in the destination

SIP/[email protected]

and

SIP/[email protected]

With IP = server of my A2billing

i want to know if my paramaters it is correct??

please Help

BR


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 11:00 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

The IP should not be the same as your installation of A2Billing, if I understand your comment correctly, it sounds like you are sending the call round in circles.

The DID destination should be something like SIP/[email protected] or SIP/account-number

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 11:09 am 
Offline

Joined: Wed Aug 31, 2011 1:54 pm
Posts: 33
it is working now,
THANKS joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 11:16 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

For the sake of people following, can you put in a little writeup of what mistake you made, and how you fixed it.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 2:16 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 31, 2011 1:54 pm
Posts: 33
Ok, no problem

i had put the bad destination

i have put SIP/customers number and working
but i have another issue

when i make a call in my repport

i see the Calltype for a one appel


DID-ALEG
DID_VOIP

i want to known why PLEASE

BR


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 3:00 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

A DID call has two legs, the part from the caller to A2Billing, and A2Billing to the called party.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Need of help about of call between extension in A2BILLING
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 3:13 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 31, 2011 1:54 pm
Posts: 33
ok, thanks

now i have a last question

my DID working but i don't see the Caller ID when the call between 2 extension
how can i resolv that please

BR


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group