Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Tue Nov 20, 2018 10:10 pm
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Card In Use
PostPosted: Tue Mar 24, 2009 9:49 am 
Offline

Joined: Tue Sep 16, 2008 9:50 am
Posts: 17
Location: Manchester, UK
Hi Everyone,
I used to experience this problem once in the blue moon, whereby my a2billing user's "IN USE" changed from "currently in use: 0" to "currently in use: 1" hence call failed when it is 1 instead of 0 and I had to manually change it back to 0.

However, just today the problem seems to be affecting one particular user frequently, ie everytime after making a successful call, the "IN USE" changed to 1 and blocked all calls placed after that.

Is there any fix for this bug? Is anyone else experiencing the same problem?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 24, 2009 10:26 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
INUSE not returning to 0 after a call indicates that A2B is terminating abnormally; you're probably not billing these calls, or writing an A2B CDR for them at all.

The fix depends on exactly what is causing the issue. You need to consult your Asterisk, PHP and SQL log files around the time of a call that results in INUSE remaining >0.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 24, 2009 1:57 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 16, 2008 9:50 am
Posts: 17
Location: Manchester, UK
Hi stavros,
Thanks for your tips!

Could you please enlighten me on how to go about debugging it? I really appreciate if you can guide me on this considering no changes were made to the settings but the problem crops up rapidly (having the problem occurred immediately after each successful call) today.

Thanks!


ps: I just realised I made a mistake in posting this thread. It should go under a2billing 1.3 instead of 1.2.x.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 25, 2009 4:35 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
If it happens after every call then it's likely you haven't got working pcntl support in your PHP, or you are using AGI() instead of DeadAGI() to launch A2B, both of which have been covered ad-nauseam here already.
Quote:
Could you please enlighten me on how to go about debugging it?
As I said in my previous post, your first port-of-call should be enabling verbose debugging in all relevant applications and read their log files at the time the problem occurs.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Predictive Dialer


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group