Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Thu Mar 23, 2017 12:23 pm
Voice Broadcast System


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: language
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 10:23 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 18, 2006 10:04 pm
Posts: 5
Hi all,

In customer interface when selected "portuguese", show error character:

"Data da Liga??o " "N?mero do Cart?o " "Dura??o "
The correct is:

Data da Liga


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: language
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 4:21 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 22, 2006 4:17 pm
Posts: 2
marcusdigi wrote:
Hi all,

In customer interface when selected "portuguese", show error character:

"Data da Liga??o " "N?mero do Cart?o " "Dura??o "
The correct is:

Data da Liga


Top
 Profile  
 
 Post subject: Problem persist
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 3:34 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 18, 2006 10:04 pm
Posts: 5
Please,

Anybody know the solution for this problem ?

Ps. Paulo henrique, please, write in english in this forum. This forum is accessed worldwide.

Thanks in advance


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 24, 2006 10:55 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 28, 2006 5:11 am
Posts: 426
Russian language is not correct too. it look strange like
???? ?? ???? ??? ????????? ??? ???????
look like wrong charset or may be win-1251 showing in UTF-8


Top
 Profile  
 
 Post subject: language
PostPosted: Mon Sep 25, 2006 10:11 am 
Offline

Joined: Fri Sep 22, 2006 3:56 pm
Posts: 2
Please can you tell me how did you do to change the language in the customer interface? I view only 3 language in the create customer menu an if I change the language nothing happens !!!

Bye


Top
 Profile  
 
 Post subject: language
PostPosted: Mon Sep 25, 2006 2:18 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 18, 2006 10:04 pm
Posts: 5
Hello,

In customer interface you can see on the left menu(final of page) many country flags... italy, spanish...etc....

Here are all language directories....

/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/ur_PK/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/pt_PT/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/it_IT/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/pl_PL/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/en_US/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/es_ES/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/ro_RO/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/tr_TR/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/zh_TW/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/ru_RU/LC_MESSAGES/messages.po
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/fr_FR/LC_MESSAGES/messages.po






I changed :
/var/www/html/A2Billing_UI/lib/locale/pt_PT/LC_MESSAGES/messages.po


To correct characters but characters erros in customer interface continue.....

By the way.... Changes in this file doesn


Top
 Profile  
 
 Post subject: Hi
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 3:02 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 09, 2006 2:45 pm
Posts: 8
Hi,

I have version 1.2.3 I have exactly the same problem with the language menu.
I also noticed that on version 1.2.3 the installation directory is:

/html/a2billing/
/html/a2customer/

Were do we change or assign the language directory.

Areski,
When we press the different flags nothing happens although the PO files are in the appropriate directories.

Please advice.

Marcias


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 14, 2006 1:41 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 19, 2006 9:56 am
Posts: 300
Location: Athens, Greece
You have to consider the gettext manual when dealing with the i18n ..
Note that gettext() is a binary function, defined in C for the process. This means that you may not see the international text unless you *restart apache* after installing a .mo file.
Anyway, I'm working on the matter and I may be able to release a patch that makes things work better..


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 29, 2006 4:23 pm 
Offline

Joined: Sun Nov 12, 2006 4:42 pm
Posts: 11
Hello all,
I have the same problem like you, but in administrator web interface. I translated messages.po to Czech. I made a directory in a2billing/lib/locale/cs_CZ/LC_MESSAGES and here I located my translated messages.po and rewrote "Content-Type: text/plain; charset=utf-8\n". Then I used command msgfmt messages.po and it created messages.mo. It looked fine. I opened languageSettings.php in a2billing/lib and change it:

<?php
function SetLocalLanguage()
{
$slectedLanguage = "";
$languageEncoding = "";
$charEncoding = "";
switch (LANGUAGE)
{
case "czech":
$languageEncoding = "cs.UTF-8";
$slectedLanguage = "cs_CZ";
$charEncoding = "UTF-8";
break;
case "english":
$languageEncoding = "en.UTF-8";
$slectedLanguage = "en_US";
$charEncoding = "UTF-8";
break;
default:
$languageEncoding = "cs.UTF-8";
$slectedLanguage = "cs_CZ";
$charEncoding = "UTF-8";
break;
}
/*
Code here to set the Encoding of the Lanuages and its Envirnoment Variables
*/
//print($languageEncoding);
@setlocale(LC_MESSAGES,$languageEncoding);
putenv("LANG=$slectedLanguage");
putenv("LANGUAGE=$slectedLanguage");
setlocale(LC_MESSAGES, $slectedLanguage);
$domain = 'messages';
bindtextdomain("messages", realpath("../lib/locale"));
textdomain($domain);
//bind_textdomain_codeset($charEncoding);
define('CHARSET', $charEncoding);
}

?>

Then I restarted apache: service apache2 restart. After it I logged to A2Billing and add to link ?lang=cs -nothing, ?lang=cs_CZ -nothing, ?language=czech also nothing. I could change everything without efects!!!

OK, so I rewrite original english messages.po by my translated messages.po. At first it looked good, but I didnt see specialy czech letters!!! I really dont know how do it. I rewrote messages.po to messages.htm and this new file opened in my browser. Every letters looks fine. But I need this file in A2Billing. Could me anybody help please?

Thank you


Top
 Profile  
 
 Post subject: linguagem pt_PT
PostPosted: Fri Apr 20, 2007 2:49 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 20, 2007 12:03 pm
Posts: 2
Alguem poderia me dizer na onde encontro os arquivos para traduzir o customer pata pt_PT

Added after 2 hours 40 minutes:

Na verdade meu customer não traduz pra nenhuma linguagem, eu clico nas bandeiras dos paises e continua tudo escrito em ingles mesmo, oque pode estar acontencendo ou isto é algum bug do customer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 20, 2007 10:13 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 28, 2006 5:11 am
Posts: 426
This is public forum. msilence, use english on this forum please. or you can use PM (private messages) for meet person on any languages you want. thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: language pt_PR
PostPosted: Tue Apr 24, 2007 1:32 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 20, 2007 12:03 pm
Posts: 2
OK, "anest";;


Somebody could say me in where meeting the archives to translate customer leg pt_PT

The truth my customer it does not translate no language, click I in the flags of countries and continues all writing in same English, can be or that is some bug of customer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 18, 2008 9:24 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 06, 2008 12:31 pm
Posts: 20
Location: Florianópolis
xrg wrote:
You have to consider the gettext manual when dealing with the i18n ..
Note that gettext() is a binary function, defined in C for the process. This means that you may not see the international text unless you *restart apache* after installing a .mo file.
Anyway, I'm working on the matter and I may be able to release a patch that makes things work better..


Hi xrg

what is exactly point to change to portuguese Brazil eg?

there is misunderstand when we talk about brazil.
the correct is add BR or pt_BR

By the way, did u fix and created a .sh file to solve it?

thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 19, 2008 1:51 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 19, 2008 1:39 pm
Posts: 3
koubem1 wrote:
Hello all,
I have the same problem like you, but in administrator web interface. I translated messages.po to Czech. I made a directory in a2billing/lib/locale/cs_CZ/LC_MESSAGES and here I located my translated messages.po and rewrote "Content-Type: text/plain; charset=utf-8\n". Then I used command msgfmt messages.po and it created messages.mo. It looked fine. I opened languageSettings.php in a2billing/lib and change it:

<?php
function SetLocalLanguage()
{
$slectedLanguage = "";
$languageEncoding = "";
$charEncoding = "";
switch (LANGUAGE)
{
case "czech":
$languageEncoding = "cs.UTF-8";
$slectedLanguage = "cs_CZ";
$charEncoding = "UTF-8";
break;
case "english":
$languageEncoding = "en.UTF-8";
$slectedLanguage = "en_US";
$charEncoding = "UTF-8";
break;
default:
$languageEncoding = "cs.UTF-8";
$slectedLanguage = "cs_CZ";
$charEncoding = "UTF-8";
break;
}
/*
Code here to set the Encoding of the Lanuages and its Envirnoment Variables
*/
//print($languageEncoding);
@setlocale(LC_MESSAGES,$languageEncoding);
putenv("LANG=$slectedLanguage");
putenv("LANGUAGE=$slectedLanguage");
setlocale(LC_MESSAGES, $slectedLanguage);
$domain = 'messages';
bindtextdomain("messages", realpath("../lib/locale"));
textdomain($domain);
//bind_textdomain_codeset($charEncoding);
define('CHARSET', $charEncoding);
}

?>

Then I restarted apache: service apache2 restart. After it I logged to A2Billing and add to link ?lang=cs -nothing, ?lang=cs_CZ -nothing, ?language=czech also nothing. I could change everything without efects!!!

OK, so I rewrite original english messages.po by my translated messages.po. At first it looked good, but I didnt see specialy czech letters!!! I really dont know how do it. I rewrote messages.po to messages.htm and this new file opened in my browser. Every letters looks fine. But I need this file in A2Billing. Could me anybody help please?

Thank you


hello! :)
I did the same for es_CL but nothing happen, what can i do?
koubem1? did you solve it?

thanks in advance


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Voice Broadcast System


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group