Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Tue Oct 24, 2017 3:52 am
Predictive Dialer


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: DID number variable
PostPosted: Wed Sep 26, 2012 11:31 am 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2012 10:43 am
Posts: 3
Hi everyone.

We have Asterisk and A2Billing v1.4 installed and working great.
The question is: what variable has the called DID number value. For example, a person calls to DID +74957XXXXX1, $agi->request['agi_dnid'] has the value of extension, in my case it is 2011211e0. Which variable is holding the value of called DID +74957XXXXX1 ? I want to use this value to extend our services, I want to get this value in "callingcard_ivr_authenticate()" (Class.A2Billing.php) function to make additional client authentication. The reason I want to get exact DID number is that 10 numbers (from +74957XXXXX0 to +74957XXXXX9) are on the same extension (that is how our provider sells DID numbers).

Thank you.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: DID number variable
PostPosted: Fri Sep 28, 2012 7:53 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Hi

Is the DID called anywhere in the SIP message, if so, in the dialplan, you would extract the DID, and set the DNID as the DID.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: DID number variable
PostPosted: Mon Oct 01, 2012 11:45 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2012 10:43 am
Posts: 3
Thank you Joe for your reply.
I've checked opensips log and actually there is the exact DID number in INVITE (74957XXXXX1).
M=INVITE RURI=sip:76792#[email protected] F=sip:[email protected] T=sip:76792#[email protected] IP=100.116.157.105
Still the question is how do get this data in Class.A2Billing.php, what variable has the dialplan?

jroper wrote:
Hi

Is the DID called anywhere in the SIP message, if so, in the dialplan, you would extract the DID, and set the DNID as the DID.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: DID number variable
PostPosted: Tue Oct 02, 2012 7:07 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Hi

As I mentioned earlier, in the dialplan, set the channel variable, DNID as the DID.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: DID number variable
PostPosted: Wed Oct 03, 2012 1:03 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2012 10:43 am
Posts: 3
jroper wrote:
Hi

As I mentioned earlier, in the dialplan, set the channel variable, DNID as the DID.

Joe


I've checked all variables changing the dialplan in extension.conf, but still there is no variable with DID number +74957XXXXX1.
How do I extract this "T=sip:76792#[email protected]" in my dialplan... : (

EDIT: I want to pass DID number to php script as argv parameter, exten => 2011211e0,n,AGI(a2billing1_4.php, MY_DID)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Auto Dialer Software


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group