asterisk2billing.org
http://forum.asterisk2billing.org/

A2Billing 1.4 Install Instructions
http://forum.asterisk2billing.org/viewtopic.php?f=21&t=5010
Page 5 of 5

Author:  asincom [ Tue Oct 27, 2009 1:18 am ]
Post subject:  Re: A2Billing 1.4 Install Instructions

After several attempts to run A2B 1.4 on Trixbox and Fonica PABX, This what I've got when I tried to make a call.

[Oct 26 22:04:32] VERBOSE[3693] logger.c: -- Executing [[email protected]:1] Answer("SIP/242462-09ba1158", "") in new stack
[Oct 26 22:04:32] VERBOSE[3693] logger.c: -- Executing [[email protected]:2] Wait("SIP/242462-09ba1158", "1") in new stack
[Oct 26 22:04:33] VERBOSE[3693] logger.c: -- Executing [[email protected]:3] DeadAGI("SIP/242462-09ba1158", "a2billing.php|1") in new stack
[Oct 26 22:04:33] WARNING[3693] res_agi.c: Running DeadAGI on a live channel will cause problems, please use AGI
[Oct 26 22:04:33] VERBOSE[3693] logger.c: -- Launched AGI Script /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php
[Oct 26 22:04:33] VERBOSE[3693] logger.c: -- AGI Script a2billing.php completed, returning 0
[Oct 26 22:04:33] VERBOSE[3693] logger.c: -- Executing [[email protected]:4] Hangup("SIP/242462-09ba1158", "") in new stack
[Oct 26 22:04:33] VERBOSE[3693] logger.c: == Spawn extension (a2billing, 9404100, 4) exited non-zero on 'SIP/242462-09ba1158'

Seems, a2billing.php is not running properly.
When I try to start the script manuallyÇ: php /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php, I got this message:

PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php/modules/pcntl.so' - /usr/lib/php/modules/pcntl.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
PHP Fatal error: Class 'AGI' not found in /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php on line 62

I remove php-pcntl, because is installed on php-common. The I ran again php /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php, and got this message:

PHP Fatal error: Class 'AGI' not found in /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php on line 62

I've being reading a lot on the forum and also posted, but not answer at all.
Anybody have a clue how to solve it?
I'm using: Trixbox 2.6.2.22 at this time, because I thought may be an issue with Fonica PABX. Same thing ¡¡
Please advice.
Cheers.

It solved it:
I follow instructions in this link:
viewtopic.php?f=21&t=6401
Could be helpfull to add this on A2B 1.4 instrucctions.
Thanks.

Author:  efaf [ Tue Oct 27, 2009 4:59 pm ]
Post subject:  Re: A2Billing 1.4 Install Instructions

i had the same problems than all of you, but i'll show you my solution:
1- you must get the ROOT and PASSWORD of mysql
#mysql -u root -p
(write password)
2- create the database
mysql> create database BDa2billing;
3- Create the user and assign the permissions to BD

mysql> grant all privileges on BDa2billing.* to 'Usera2billing'@'localhost' identified by 'Passa2billing' with grant option;
Even in this moment if you try
#mysql -u Usera2billing -p
you will get a correct login into mysql

After the last command i try to run ./install-db.sh on a centos and show error, i just install the BD with the scripts of mysql a2billing-createdb-user.sql and a2billing-schema-v1.4.0.sql

but when i tryed to add a rate, i couldn't and only appears in the GUI a message "your rate cannot be add" :shock:

After all if you do a:
mysql> flush privileges;
OK HERE I GET THE ERROR, this was the answer of mysql
ERROR 1146 (42S02): Table 'mysql.procs_priv' doesn't exist mysql>
The solve is easy: just look at
http://man.he.net/man1/mysql_fix_privilege_tables
they say just use the comand:
shell> mysql_fix_privilege_tables --password=root_password


NOW YOU CAN ADD RATES, AND USE THE SCRIPT install-db.sh

I hope than all of you enjoy the solve

BTW: my a2billing.conf

[database]
hostname = localhost
; port for postgres is 5432 by default
port = 3306
user = Usera2billing
password = Passa2billing
dbname = BDa2billing
; dbtype setting can either be mysql or postgres
dbtype = mysql

Author:  thechosingone [ Tue Sep 13, 2011 9:32 pm ]
Post subject:  Re: A2Billing 1.4 Install Instructions

Please help me nothing apears went i run 127.0.0.1/a2billing i just have a redirection to 127.0.0.1/abilling/admin/plublic.php .... BUT nothing appears :(

Page 5 of 5 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/