Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Tue Oct 24, 2017 3:49 am
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Wed Feb 10, 2010 5:29 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 15, 2006 11:58 pm
Posts: 325
All Callplan, ratecard, trunk, provide and rates are fine. RateCard is inserted into callplan. International prefix is set properly and rates are generated. But when using simulator, I get No Matching Rate Found. Has there been changes made the .tar.gz of v.1.4.x ?

What is the way to debug this? what logs should be checked?

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 8:45 pm 
Offline

Joined: Thu May 06, 2010 1:11 pm
Posts: 6
I'm having the same error.

Any clues about it?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 7:22 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Hi

Check what prefixes you are removing in the agi-conf.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 11:29 am 
Offline

Joined: Thu May 06, 2010 1:11 pm
Posts: 6
jroper wrote:
Hi

Check what prefixes you are removing in the agi-conf.

Joe


Thanks for the reply, but I don't think that's the
problem.

If I create a rate like 025XXXXXXXX it doesn't work, when
I do a Simulated call I get: "No Matching Rate Found". I
can see the rate on the rate table, but its like it
doesn't exist.

But if I EDIT one of the already functional rates, it
works! Exactly the same rate (025XXXXXXXX)

I tried to do an mysql update and flush privileges without
sucess.

I realy need some help here!!

EDIT: Some additional information, if I use some editor like
Mysql Workbench, and manually add the rate, it works.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 5:25 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 31, 2010 3:45 am
Posts: 132
Location: São Paulo
It's very strange but I still have this problem I reported sometime ago,

The workaround I found was to send numbers with the prefix to be removed by the agi-config

if I send direct number withou prefix like 00 it will have same problem.

another thing is that this does not happens to all rates only some.

Last time I checked I had version 1.8.1

I didnt tried with 1.8.3 yet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Mon Jun 18, 2012 2:59 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 16, 2012 4:45 pm
Posts: 3
i am having the exact issue, installed a2billing 1.7.1 and asterisk 1.4.23 in two different servers and having the exact.

did anyone find any soltution?

please guide me as well.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Mon Jun 18, 2012 3:55 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 16, 2012 4:45 pm
Posts: 3
adding further more, after some time, some rates are found and some are still not found. can anyone help me.
joe please help us


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Mon Jun 18, 2012 9:59 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
There is unlikely to be anything amiss here, other than your import, I would advise you to recheck what you have done carefully.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Fri Jan 25, 2013 6:28 am 
Offline

Joined: Sat Dec 22, 2012 5:01 pm
Posts: 3
www.facebook.com/SysAdminMan :

You should check that dates on the ratecard, rate card and rates look good.
I’ve seen a valid-to date of 0000-00-00 cause this.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Wed Jan 30, 2013 4:36 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 11, 2011 4:05 pm
Posts: 22
Hey guys,

I've experienced the same issue and here is the fix.

The problem is the expiry date of the rate card. Assuming you have access to the DB such as using phpmyadmin, go to the table "cc_tariffplan" when this happens it shows the expiration date as "0000-00-00 00:00:00" you can simply modify this or run a query like UPDATE `cc_tariffplan` SET `expirationdate` = '2030-01-30 00:00:00' WHERE `cc_tariffplan`.`id` =211; using of course your parameters.

this worked for me, i hope it helps.

Joe, could this be a bug with A2b when you create a new rate card?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Sat May 18, 2013 11:56 am 
Offline

Joined: Mon Jun 22, 2009 9:21 pm
Posts: 5
unixpro wrote:
Hey guys,

I've experienced the same issue and here is the fix.

The problem is the expiry date of the rate card. Assuming you have access to the DB such as using phpmyadmin, go to the table "cc_tariffplan" when this happens it shows the expiration date as "0000-00-00 00:00:00" you can simply modify this or run a query like UPDATE `cc_tariffplan` SET `expirationdate` = '2030-01-30 00:00:00' WHERE `cc_tariffplan`.`id` =211; using of course your parameters.

this worked for me, i hope it helps.

Joe, could this be a bug with A2b when you create a new rate card?


Hey guys i had the same problem here. A lot of trouble shoot before i did understand what was going on.
If it shows the expiration date as "0000-00-00 00:00:00" Then it will not work !! I recreated a new rate card.

double checked that the expiration date was like 2035-05-18 11:43 ;-) Now rates are ok. Looks like a bug here.
But that's the way to workaround it ;-) Can be you need to safe it again before the date is like 2035-05-18 11:43 :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Tue May 21, 2013 7:04 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Hi

This issue is solved in version 2.X of A2Billing


Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Fri Jun 14, 2013 9:10 am 
Offline

Joined: Fri Jun 14, 2013 8:58 am
Posts: 2
hi, i have the same issue. i tried all most of the suggested method. But i can not solve this issue. if any one have more solution, please upload help us. Thank in advance


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 10:02 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 21, 2013 9:53 pm
Posts: 1
Dear All,

i am having the same problem on version 2.XX. here is the CLI debug output.

a2billing.php,2: file:Class.A2Billing.php - line:893 - uniqueid:1382391033.5 - DESTINATION ::> 00923335409526
a2billing.php,2: file:Class.A2Billing.php - line:900 - uniqueid:1382391033.5 - RULES APPLY ON DESTINATION ::> 00923335409526
a2billing.php,2: file:Class.A2Billing.php - line:3703 - uniqueid:1382391033.5 - [SAVING DESTINATION FOR REDIAL: SQL: UPDATE cc_card SET redial = '00923335409526' WHERE username = '8543877774']:[result: 1]
a2billing.php,2: file:Class.RateEngine.php - line:97 - uniqueid:1382391033.5 - [CC_asterisk_rate-engine: (7, 00923335409526)]
a2billing.php,2: file:Class.RateEngine.php - line:118 - uniqueid:1382391033.5 - [CC_asterisk_rate-engine - CALLERID : 8543877774]
a2billing.php,2: file:Class.A2Billing.php - line:1015 - uniqueid:1382391033.5 - ERROR ::> The phone number (00923335409526) cannot be dialed by the Rate engine, check that the Ratecard and Call Plan are well configured!
a2billing.php,2: file:a2billing.php - line:560 - uniqueid:1382391033.5 - ANSWER fct callingcard_ivr authorize:> -1
a2billing.php,2: file:Class.A2Billing.php - line:744 - uniqueid:1382391033.5 - [CARD STATUS UPDATE]
a2billing.php,2: file:Class.A2Billing.php - line:753 - uniqueid:1382391033.5 - [QUERY USING CARD UPDATE::> UPDATE cc_card SET inuse = inuse - 1, credit = credit + 0.25 WHERE username = '8543877774']
-- <SIP/8543877774-00000005>AGI Script a2billing.php completed, returning 4
== Spawn extension (a2billing, 00923335409526, 2) exited non-zero on 'SIP/8543877774-00000005'


here is my datbase

mysql> select * from cc_tariffgroup;
+----+--------+--------------+-----------------+---------+---------------------+-------------------+---------------------+
| id | iduser | idtariffplan | tariffgroupname | lcrtype | creationdate | removeinterprefix | id_cc_package_offer |
+----+--------+--------------+-----------------+---------+---------------------+-------------------+---------------------+
| 7 | 0 | 0 | CallPakistan | 1 | 2013-10-21 15:43:49 | 0 | -1 |
+----+--------+--------------+-----------------+---------+---------------------+-------------------+---------------------+
1 row in set (0.00 sec)


mysql> select * from cc_tariffplan;
+----+--------+--------------+---------------------+---------------------+---------------------+-------------+----------+----------------+-------------------+--------------------+---------------+---------+------------+----------------+
| id | iduser | tariffname | creationdate | startingdate | expirationdate | description | id_trunk | secondusedreal | secondusedcarrier | secondusedratecard | reftariffplan | idowner | dnidprefix | calleridprefix |
+----+--------+--------------+---------------------+---------------------+---------------------+-------------+----------+----------------+-------------------+--------------------+---------------+---------+------------+----------------+
| 8 | 0 | CallPakistan | 2013-10-21 15:42:22 | 2013-10-21 16:41:10 | 2030-01-30 00:00:00 | | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | all | all |
+----+--------+--------------+---------------------+---------------------+---------------------+-------------+----------+----------------+-------------------+--------------------+---------------+---------+------------+----------------+
1 row in set (0.00 sec)


i check the dates are ok but i am still getting no rate found on RATE CARD SIMULATION and also on CLI. your help would be appreciated. thank.

Tanveer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: v1.4.4 No Matching Rate Found - Has something been updated?
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 10:56 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Hi

it won't be a bug it will be a misconfiguration on your part. Ensure the customer is connected to a callplan, the callplan has ratecards, and the rate cards have the appropriate rates. Also check to see what you are removing in remove international dial prefix in the agoi-conf if you have remove prefix enabled in the callplan

Joe


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group