Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Sun May 28, 2017 4:46 am
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 8:51 am 
Offline

Joined: Tue Sep 23, 2008 9:15 am
Posts: 36
Hello guy

i want to say if there are any other solution for my scenario.

I've this :

I use one sim IP Dialer, like a v400. This dialer make this:

i call for example 123456 from my mobile phone, adapter simply add one number before ( access number on asterisk 55555 ) and than after 1 or 2 sec dial real number 123456.

In a2billing i config this scenario and all work fine. But i have more delay after ip dialer send dtmf tone to a2billing

My question is:

1) can i config this scenario without ask pin number in a2billing ?
If i try to set use DNID = YES, a2billing alway call access number from ip dialer ( 55555 ) and never my real number 123456.
So, i need a2billing don't call DNID, but next number 123456 that ip dialer give after 1 or 2 sec.

2) if i set to ask to enter pin number, i already set auth by CID, and all work fine. But is very delayed from ip dialer dtmf send to have any ringback ( 10 sec )

Can you suggest any other solution for make calls fastly ?

Thanks for your support

Alex - from Italy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 9:11 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Hi

I use a dialplan like this:-

Code:
[a2billing-disa]
exten => _x.,1,DISA(no-password,a2billing-agiconf1)

[a2billing-agiconf1]
exten => _x.,1,DeadAGI(a2billing.php|1)
exten => _x.,n,Hangup()


This presents secondary dialtone, then when the number is complete, then it passes the call into a2billing-agiconf1 where you need use_dnid = yes, and set the system to recognise the caller ID in agi-conf 1, to speed it up, see if the dialing software can add a # after the last digit.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 10:21 am 
Offline

Joined: Tue Sep 23, 2008 9:15 am
Posts: 36
Hello jroper

i try to use this your dialplan.

Now, i hear free tone, secondary dialtone ( ready to put number to call ) and my ip dialer send DTMF ( with real number 123456 )
But after DTMF are sent, a2billing seems to wait other things and i can hear a busy tone on my mobile.

I'm sure ip dialer send DTMF with #
In my agi-conf i set USE_DNDID=yes
And system ( agi-conf) already auth trought Caller ID

Where i wrong ? :?:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 10:53 am 
Offline

Joined: Tue Sep 23, 2008 9:15 am
Posts: 36
i've this:

-- Executing [[email protected]:1] Set("SIP/5060-09194cd8", "__FROM_DID=55555") in new stack
-- Executing [[email protected]:2] Gosub("SIP/5060-09194cd8", "app-blacklist-check|s|1") in new stack
-- Executing [[email protected]:1] LookupBlacklist("SIP/5060-09194cd8", "") in new stack
-- Executing [[email protected]:2] GotoIf("SIP/5060-09194cd8", "0?blacklisted") in new stack
-- Executing [[email protected]:3] Return("SIP/5060-09194cd8", "") in new stack
-- Executing [[email protected]:3] ExecIf("SIP/5060-09194cd8", "1 |Set|CALLERID(name)=654321") in new stack
-- Executing [[email protected]:4] Set("SIP/5060-09194cd8", "__CALLINGPRES_SV=allowed_not_screened") in new stack
-- Executing [[email protected]:5] SetCallerPres("SIP/5060-09194cd8", "allowed_not_screened") in new stack
-- Executing [[email protected]:6] Goto("SIP/5060-09194cd8", "custom-cellulari|s|1") in new stack
-- Goto (custom-cellulari,s,1)
-- Executing [[email protected]:1] DISA("SIP/5060-09194cd8", "no-password|a2billing-agiconf5") in new stack
Here, IpDial send DTMF tone
== Spawn extension (custom-cellulari, s, 1) exited non-zero on 'SIP/5060-09194cd8'


I think don't go in a2billing-agiconf5.


55555 is the access number set into IpDialer.
654321 is my mobile number


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 11:02 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
Are you using a catchall in FreePBX, if so, change the DID from blank to _.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 3:28 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 23, 2008 9:15 am
Posts: 36
Can you explain me, please, what i do for set catchall in freepbx ?

Thanks again

Alex


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 3:33 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
See the logs

Code:
-- Executing [[email protected]:6] Goto("SIP/5060-09194cd8", "custom-cellulari|s|1") in new stack
-- Goto (custom-cellulari,s,1)
-- Executing [[email protected]:1] DISA("SIP/5060-09194cd8", "no-password|a2billing-agiconf5") in new stack
Here, IpDial send DTMF tone
== Spawn extension (custom-cellulari, s, 1) exited non-zero on 'SIP/5060-09194cd8'


In particular, do you see how you are sending calls into the "s" extension each time - and because your extension pattern matches on _x. s does not match to _x. so the call fails.

Stop sending the call to s, and start sending to a proper extension number, and you may have more joy.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 5:10 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 23, 2008 9:15 am
Posts: 36
This mean to modify Custom Destination in freePBX.

When incoming call arrive to number 55555, i redirect into Custom Destination -> custom-cellulari,s,1

now there is ( as a Custom Destination): custom-cellulari,s,1

need to be changed how ?
custom-cellulari,_x. ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 5:17 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
custom-cellulari,${EXTEN},1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 5:33 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 23, 2008 9:15 am
Posts: 36
Woow !! Now work fine !

Thanks very mutch for your help ! You're the best

Alex


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Jun 17, 2010 6:09 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 07, 2010 8:32 pm
Posts: 19
We would also like to set something similar -- our current setup (a2billing 1.7.1) works, inbound calls to our Trixbox for a specific DID are getting correctly routed to a specific a2billing user. However, this only happens if I explicitly set the "DID Number" for the Incoming Route. It would be soooo much simpler to leave that field as blank ("ANY DID"). ie. anything we're not otherwise explicitly using for our Trixbox extensions, route through to a2billing.

Technically it's doing that, but it then can't figure out where to go. I see in the logs that the working config shows this:

Goto (a2billing-did,DDDDDDDDDD,1)

(where DDDDDDDDDD is the incoming DID), and that when I leave it blank for "ANY DID" this gets logged instead:

Goto (a2billing-did,s,1)

This is with the documented "Custom Destination" set to "a2billing-did,${EXTEN},1" on the Trixbox.

Is there any way to tweak Trixbox so that it sends the DID through instead of "s" for the catchall? This would be oh so very helpful, because it's just one more step prone to human error. And it would also save our sales staff from needing to know the Trixbox admin password, and/or pestering the admin each and every time a new customer gets added.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Jun 17, 2010 6:10 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4064
yes, change blank for _. in the DID field in inbound routes

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IP Dial GSM Adapter with A2Billing
PostPosted: Thu Jun 17, 2010 6:49 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 07, 2010 8:32 pm
Posts: 19
jroper wrote:
yes, change blank for _. in the DID field in inbound routes


To clarify this for everybody else trying to get this to work too, that is "underscore period" and not some kind of funky &html; typo. ;-)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group