asterisk2billing.org
http://forum.asterisk2billing.org/

1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)
http://forum.asterisk2billing.org/viewtopic.php?f=33&t=7731
Page 1 of 1

Author:  jasonyyd [ Mon May 31, 2010 4:25 pm ]
Post subject:  1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)

I am experiencing a weird problem by a2billing.php
This machine have A2B 1.71 + asterisk 1.6X installed
I have a DID linked to my asterisk box via sip trunk.
i use a PSTN phone to call my DID, and i can see a2billing.php excuted, and it ask my to enter destination number, so i enter a destination number, then the

weird thing happened. a2billing.php excuting a command to call my DID number instead of the desination number i entered.

But, If i don't enter anything the first time it ask me to enter destination number, then wait to the second time it ask me to enter a destination number, it

will call the number i have entered normally.(If you don't enter anything it will time out after 4 seconds then ask you enter destination number one more

time)

When i looked at log files i do see some difference between two prompts:
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 4000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')//If i enter dest number at this point, A2B will not

dial what i entered.
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Tx >> 200 result= (timeout)
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 6000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us') //If i enter dest number at this point, A2B will

dial what i entered.


I have use another machine installed A2B 1.70 + asterisk 1.4X

everything works fine. and the logs are:
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 6000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')//The dest number can be captured by A2B at this point.
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Tx >> 200 result= (timeout)
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 6000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')

Author:  jasonyyd [ Mon May 31, 2010 6:50 pm ]
Post subject:  Re: 1.71 a2billing.php problem

<SIP/didforsale2-0000000f>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 4000 20
-- <SIP/didforsale2-0000000f> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')
<SIP/didforsale2-0000000f>AGI Tx >> 200 result=12345 //This is what i entered for dest number.
<SIP/didforsale2-0000000f>AGI Rx << EXEC DIAL SIP/5185886011@fpbx-1-1f8e7b0d,60,HRrL(595112000:61000:30000) // This is the number a2b dialed out(it's the DID number),it should be 12345.
-- AGI Script Executing Application: (DIAL) Options: (SIP/5175886015@fpbx-1-1f8e7b0d,60,HRrL(595112000:61000:30000)) // This is the number a2b dialed out(it's the DID number),it should be 12345.
-- Limit Data for this call:
== Using SIP RTP TOS bits 184
== Using SIP RTP CoS mark 5
-- Called 5175886015@fpbx-1-1f8e7b0d // This is the number a2b dialed out(it's the DID number),it should be 12345.

Author:  jroper [ Mon May 31, 2010 10:04 pm ]
Post subject:  Re: 1.71 a2billing.php problem

Have you got use_dnid = yes

Author:  jasonyyd [ Tue Jun 01, 2010 3:59 am ]
Post subject:  Re: 1.71 a2billing.php problem

No, I didn't turn it on, i can hear it ask me to enter destination number.
But i have just tried when it turned on.
The result with it on is: Will not ask me to enter a destination number, it will dial the DID as the destination number again and again....It enters a infinite loop.
(I call DID -->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number --->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number--->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number --->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number ......again and again... )


Without it turned on:
1. If i enter the destination number at the very first time A2B ask for destination number.
(I call DID -->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)---->I enter a destination number---->A2B use DID as destination number instead the one i entered-->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)---->I enter a destination number---->A2B use DID as destination number instead the one i entered-->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)---->I enter a destination number---->A2B use DID as destination number instead the one i entered....again and again....)
When i turn AGI debug on, i actually saw result = the Dest number i entered,which means GET DATA already capured the Dest number. But A2B just didn't call this number , it call the DID number(Which mean it call itself...)

THERE is the log:
<SIP/didforsale1-0000000a>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 4000 20
-- <SIP/didforsale1-0000000a> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')
<SIP/didforsale1-0000000a>AGI Tx >> 200 result=12345
<SIP/didforsale1-0000000a>AGI Rx << EXEC DIAL SIP/[email protected],60, HRrL(595108000:61000:30000)
-- AGI Script Executing Application: (DIAL) Options: (SIP/[email protected],60,HRrL(595108000:61000:30000))
-- Limit Data for this call:
== Using SIP RTP TOS bits 184
== Using SIP RTP CoS mark 5
-- Called [email protected]


2. If i enter the destination number at the second time or later ask for destination number.
I call DID -->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)----Time out---->A2B ask for destination number(2nd time or later)---> I enter destination number--->A2B dial the destination number. (It works perfect.)

Author:  renatofb [ Wed Jun 02, 2010 11:55 am ]
Post subject:  Re: 1.71 a2billing.php problem

I passed thru this before and I had to set callerid_authentication_over_cardnumber = No

Author:  jasonyyd [ Wed Jun 02, 2010 5:41 pm ]
Post subject:  Re: 1.71 a2billing.php problem

renatofb wrote:
I passed thru this before and I had to set callerid_authentication_over_cardnumber = No


Thanks for reply, I have tried set it on or off.... Both has the same result... the problem still there...

Author:  jasonyyd [ Fri Jun 11, 2010 12:56 pm ]
Post subject:  Re: 1.71 a2billing.php problem

:D

Problem is solved!!!

The problem is probably caused by a bug in a2b AGI file.

When SIP Call & Direct Call both set to "on" the problem will occur.
To solved it just need to set both SIP Call & Direct Call off or set Direct Call off when SIP Call is on.

jroper please check if it's a bug of a2b AGI file. Thanks!

Author:  jroper [ Fri Jun 11, 2010 1:44 pm ]
Post subject:  Re: 1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)

Hi

One would generally use different agi-configs for different services. therefore I would not regard this as a bug, but a feature.

Joe

Author:  jasonyyd [ Sat Jun 12, 2010 1:56 am ]
Post subject:  Re: 1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)

Yes, im using different configs for different services now. thanks!

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/