Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Sun Apr 05, 2020 2:09 pm
Voice Broadcast System


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Error - billing for the 1st leg!
PostPosted: Sun Dec 05, 2010 10:02 am 
Offline

Joined: Sun Feb 11, 2007 3:36 pm
Posts: 30
Location: Berlin, Germany
Hi,

i have the fresh install CentoOS 5.5, Asterisk 1.6.2.14 and A2Billing 1.8.1 from trunk 2942.

Everything works perfectly except for callback :( 1st leg not calculated.

In a2billing_agi.log
Code:
[04/12/2010 16:55:23]:[file:a2billing.php - line:1595 - uniqueid:1291478108.23]:[CallerID:0049302******5]:[CN:0798499142]:[[CALLBACK 1ST LEG]:[ERROR - BILLING FOR THE 1ST LEG - rate_engine_findrates: CALLED= - RateEngine->usedratecard=0]]


And in /var/log/messages
Code:
Dec  5 19:33:29 localhost php: /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php[742]: Undefined variable: cid_1st_leg_tariff_id
Dec  5 19:33:29 localhost php: /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php[751]: Undefined variable: caller_areacode
Dec  5 19:33:29 localhost php: /var/lib/asterisk/agi-bin/a2billing.php[889]: Undefined variable: cid_1st_leg_tariff_id


Please, can someone help me?


Attachments:
File comment: Debug from Callback
debug_callback.zip [5.34 KiB]
Downloaded 209 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error - billing for the 1st leg!
PostPosted: Thu Dec 09, 2010 8:44 am 
Offline

Joined: Sun Feb 11, 2007 3:36 pm
Posts: 30
Location: Berlin, Germany
Nobody???


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error - billing for the 1st leg!
PostPosted: Thu Dec 09, 2010 5:16 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

Did you read the help page on this. What sort of callback are you using?

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error - billing for the 1st leg!
PostPosted: Fri Dec 10, 2010 3:45 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 11, 2007 3:36 pm
Posts: 30
Location: Berlin, Germany
Hi Joe,

thanks for the reply. I only use CID callback. Help pages I've read, but found nothing to my problem. Or what I've missed (I switched from 1.3.3 to latest?
This is my config for Callback:
Code:
[a2billing-cid-callback]
exten => _X.,1,Ringing()
exten => _X.,n,Gotoif($[${CALLERID(num):0:2}=00]?normal)
exten => _X.,n,Set(CALLERID(num)=0049${IF($[${CALLERID(num):0:1}=0]?${CALLERID(num):1}:${CALLERID(num)})})
exten => _X.,n(normal),DeadAGI(a2billing.php,4,cid-callback)
exten => _X.,n,Hangup

[a2billing-callback]
exten => _X.,1,Set(AGISIGHUP=no)
exten => _X.,n,DeadAGI(a2billing.php,4,callback)
exten => _X.,n,Hangup


That worked in 1.3.3

Can you help me?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error - billing for the 1st leg!
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 11:11 am 
Offline

Joined: Sun Feb 11, 2007 3:36 pm
Posts: 30
Location: Berlin, Germany
where is my mistake?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error - billing for the 1st leg!
PostPosted: Thu Jan 13, 2011 10:55 am 
Offline

Joined: Fri Dec 17, 2010 12:17 pm
Posts: 20
I had the same problem and to fix it I just changed the asterisk_version to 1_6 in the group "global"... i also changed it in the agi-conf group
Hope it could help you.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group