Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Sun Oct 22, 2017 4:42 am
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 25, 2008 4:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Apr 30, 2007 6:43 am
Posts: 1060
Location: Canada
Another happy ending. I almost did that same mistake at the early days of my a2billing marathon. But I didn't find any IPN URL provided by a2billing so I didn't used it. At that time, I came to the conclusion that the IPN URL is specially useful when you have a very simple online store (on eBay for instance) and you want to do some additional tasks (software download, shipping process, ...) that are going to be triggered that a call to the IPN URL.

I am wondering if it would be more secure than whatever we are using now cause updating a customer's balance sounds to me like doing additional tasks upon a successful payment. I shall read more about it.

Cheers


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 25, 2008 9:48 pm 
Offline

Joined: Sat May 10, 2008 4:19 pm
Posts: 132
Location: Wilmington, DE
Hello All,

Now that we all have Paypal working, would anybody be willing to share their customized scripts that would pass the user's name and address etc. to Paypal, so all the user would have to do is enter their credit card info?

With Paypal as the only payment option, there are too many steps to get to making the actual payment.

Your help would be appreciated.

Thanks,

Robin A.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 27, 2008 2:56 am 
Offline

Joined: Mon Jan 08, 2007 6:56 pm
Posts: 345
RobinA, the "paypal_verify" config is important and need to have the ssl: because deep in the a2b 3.3 program it makes the request for IPN ssl.

eg; paypal_verify_url="ssl://www.paypal.com"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 28, 2008 6:00 pm 
Offline

Joined: Sat May 10, 2008 4:19 pm
Posts: 132
Location: Wilmington, DE
vulcan,

Thanks for your response. I was more interested in skipping some of the screens to get to the form on Paypal where the customer has to enter their personal and credit card info. E.g There are two screens between the userinfo and the confirmation screen, then there is another screen when you enter paypal. If the customer doesn't look carefully they could become frustrated before finding the one little link that would take them to the payment screen. I think it's Paypal's way of getting them to join Paypal. That screen should be eliminated.

I would still like to bypass those screens.

Thanks again,

Robin A.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 28, 2008 2:33 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 25, 2007 3:10 am
Posts: 190
Location: Philadelphia, PA
I just upgraded my system from 1.3.2 to 1.3.3 and now paypal is not updating the card balance. Anyone has that experience to share. If the thread already exist I apologize and could not find it.

[error] [client 68.x.x.x] PHP Notice: Array to string conversion in /var/www/html/A2BCustomer_UI/lib/Class.A2Billing.php on line 467, referer: http://76.x.x.x/A2BCustomer_UI/checkout_amount.php

Resolved now by replacing entire a2billing.conf.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Solved
PostPosted: Wed Oct 01, 2008 7:04 am 
Offline

Joined: Wed Aug 22, 2007 4:36 am
Posts: 97
Hi,
I cant get Paypal work properly. Customers account doesn´t updatlloe. I follow all recomendations in this post, but it doesn´t work for me.
I'm using A2B 1.3.3, ports 443 and 445 seems to be open or listening at least.
If you have any clue, please advice.
Thanks in advanced.
Rgds

Added after 2 minutes:

Hi,
I cant get Paypal work properly. Customers account doesn´t updatlloe. I follow all recomendations in this post, but it doesn´t work for me.
I'm using A2B 1.3.3, ports 443 and 445 seems to be open or listening at least.
If you have any clue, please advice.
Thanks in advanced.
Rgds

Added after 33 minutes:

Forget it¡¡ I solved¡¡
I didn`t change "ssl://www.paypal.com" in a2billing.conf
Now, account is properly updated.
A lot of work with Paypal¡¡
Thanks anyway.
rgds,


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 8:57 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 23, 2008 8:51 pm
Posts: 5
I have did every suggestion known to man for paypal and account balance not updating, only to find it's still not working. I had it working months ago and one day it just stopped. I'm sure it's something I did, but it's driving me crazy knowing anything I do has no effect. I've checked, rechecked, and checked again my config files. I see nothing wrong. I have no idea if it's something in my paypal account itself, but like I said account balance did update at one point months ago.

Thinking about giving up on paypal and trying something else, but authorize.net charges 20 a month for gateway account and moneybrookers does not allow accounts made in the US.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 9:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Apr 30, 2007 6:43 am
Posts: 1060
Location: Canada
newvision, maybe you need another pair of eyes (an New Vision). If someone else take a look at it, they might be able to see what's wrong. For a started, the epayment section of you configuration may help. and if you have SSL or not, ...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 9:44 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jun 06, 2006 12:14 pm
Posts: 685
Location: florida
moneybookers doesn't allow US based accounts ??


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 8:03 am 
Offline

Joined: Thu Oct 23, 2008 8:51 pm
Posts: 5
As far as having ssl, I've only enabled the ssl module of apache as far as I know. I can't for example go to https://www.***.com for my site. I've tried ssl yes and no in the config file. I've put like 50 charges on my wife's card and nothing updates the test account. I started looking at mysql and I can actually see all the payments in the database, but they all have a status code other then completed. I never get a entry in /tmp/paypal.log or /tmp/epayment.log. The only time I can get anything to populate is using my sandbox account and changing the config file to the sandbox paypal, it then populates log files and i think updates the account balance, can't remember if that's true or not.

I'm not sure if anything else is needed, but here is a copy and paste of that section. I'm not sure what's up with moneybrookers, I had created an account before and forgot about it. It appears it's a business account, but when I was trying to create a new busniess acccount and put US for my address it said it's not accepting that country. I emailed them for the secret key just in case I can't get paypal working.

[epayment_method]
enable = yes
; eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
http_server = "http://*********"
; eg, https://localhost - Enter here your Secure Server Address, should not be empty for productive servers
https_server = "http://*********"
; Enter your Domain Name or IP Address, eg, 26.63.165.200
http_cookie_domain = ********
; Enter your Secure server Domain Name or IP Address, eg, 26.63.165.200
https_cookie_domain = *********
; Enter the Physical path of your Application on your server
http_cookie_path = "/html/A2BCustomer_UI/"
; Enter the Physical path of your Application on your Secure Server
https_cookie_path = "/html/A2BCustomer_UI/"
; Enter the Physical path of your Application on your server
dir_ws_http_catalog = "/html/A2BCustomer_UI/"
; Enter the Physical path of your Application on your Secure Server
dir_ws_https_catalog = "/html/A2BCustomer_UI/"
; secure webserver for checkout procedure?
enable_ssl = yes

http_domain = **********

dir_ws_http = "/~areski/svn/a2billing/payment/A2BCustomer_UI/"

; maybe try with :
; Define here the URL to notify the payment
; payment_notify_url=...

;define the different amount of purchase that would be available - 5 amount maximum (5:10:15)
purchase_amount = 1:5:10:20

; Item name that would be display to the user when he will buy credit
item_name = "Credit Purchase"

; Currency for the Credit purchase, only one can be define here
currency_code = USD

; Define here the URL of paypal gateway the payment (to test with paypal sandbox)
paypal_payment_url = "https://secure.paypal.com/cgi-bin/webscr"
;paypal_payment_url = "https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr"

; paypal transaction verification url
paypal_verify_url = "ssl://www.paypal.com"
;paypal_verify_url = www.sandbox.paypal.com

; Define here the URL of Authorize gateway
authorize_payment_url = "https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll"
;authorize_payment_url = "https://test.authorize.net/gateway/transact.dll"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 7:45 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 23, 2008 8:51 pm
Posts: 5
Worked on my server all day, no luck with paypal. I called moneybrookers and after 4 times on the phone had test accounts setup with credit and my a2billing works and updates accounts with moneybrookers. I really need paypal and for the life of me cannot figure out what is wrong. I started going thru every file that was called paypal.php just looking for anything. When I use paypal everything appears at it should except the balance updating. What is really strange is no log whateversoever to do with payment is updated. It's like it's nothing is even happeing, it's just going thru the motions, going to paypal accepting the payment without ever triggering anything.

When I setup the sandbox mode, payments actually show up under account transactions as pending and log files are populated under /tmp. This is so trivial it's driving me insane. I spoke with people on the phone from a2billing months ago, but still no resolve. Every payment I've did for real testing shows up in the mysql database, cc_epayment_log. 60 entries to be exact, all showing paypal minus a couple moneybrookers. Almost all except when paypal worked months ago show status 0.

It it gives any insight, my server is on slicehost.com and about the time I did a system restore back to a point where a2billing should have been working is when it all went to hell. Is there anyway using the slicehost.com restore function mess up mysql, ports, or something else to the point it merits a complete reinstall from scrach of a2billing?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 9:24 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Apr 30, 2007 6:43 am
Posts: 1060
Location: Canada
Moneybookers payment method worked for your? You are a lucky man. Did they give you a secret word? What was required for Moneybookers? Cause I have tried everything with these guys and they seem to be purposely misunderstanding all of it. I needed a secret word, and they started asking for photocopies of our driver's licenses or any other photo ID as well as copies of our business registration and a proof of address (like an invoice billed to that address). It sounded like that person wanted our identities for reasons beyond anything I could imagine. I have decided to just stop talking to them.

For your Paypal issue, the ePayment section is not at all configured well. I even wonder how come Moneybookers worked.

For instance, here are some settings that are screaming out loud, begging to be changed:

Code:
https_cookie_path = "/html/A2BCustomer_UI/" <-------------- this one
; Enter the Physical path of your Application on your server
dir_ws_http_catalog = "/html/A2BCustomer_UI/" <-------------- this one
; Enter the Physical path of your Application on your Secure Server
dir_ws_https_catalog = "/html/A2BCustomer_UI/" <-------------- this one
; secure webserver for checkout procedure?
enable_ssl = yes

http_domain = **********

dir_ws_http = "/~areski/svn/a2billing/payment/A2BCustomer_UI/"  <-------------- this one is even more obvious


You have to change most of these.

By the way, even the sandbox should not have worked with these settings.

Can you please provide the following?

- the absolute path of your a2bcustomer? That is the folder that Apache is publishing on the web.

- the domain name (or something similar). For example: http://my.domain.name/a2customer ... or http://clients.mydomain.name/

In any case, if you don't want to show your real domain name (which is understandable), just masquerade it. But please "do not" use stuff like http://.../a2billing cause we need to know what the "...." looks like.

After receiving that, I should be able to get you a fine working epayment section.

Cheers


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 25, 2008 8:16 am 
Offline

Joined: Thu Oct 23, 2008 8:51 pm
Posts: 5
Asiby,

You are correct about money brookers, I spent some time on the phone with them and did have to photo copy my license and a recent bill showing my address. I will admit, I was very concerned about giving this out, but I'm sure the company is legit and I should not have a problem. I explained to them that I'm a freelancer and they did not require any business papers at that point. They are sending me paper work to sign to accept credit card payments but have emailed me and told me I need a privacy statement and some other thing posted on my site. Shouldn't take me that long to add that.

As far as configuring a2billing, all I had to do was put the secret word I made up after they added merchant tools section to my online account in a2billing.conf. I then filled out the necessary info in the payment method using the admin interface. After that, I used my two test accounts, one being the test store owner the other the customer. Money brookers added test credit to each, so as I went thru my a2billing interface as a customer and purchased credit, I was transfered to moneybrookers which asked me to log in cause it reconigzed my email as a current money brookers customer. I logged in and within about 10 seconds I was returned to my site just like using paypal where my balance did update and money was exchanged in the accounts.

Anyway, I'm not sure what you mean by my epayment section being so wrong, it worked with paypal in the past like that as far as I remember. My a2billing stuff on my server is located like this,

/var/www/html/A2BCustomer_UI/

so online the link = http://www.blahblah.com/html/A2Billing_UI/signup/

also, the dir_ws_http =

I've read in your forums it's ok to have what I have or also /var/www/html/A2BCustomer_UI/ but neither is working.


as far as the http_server and https_server= "http://www.blahblah.com"

http_cookie_domain and https_cookie_domain = 123.24.23.23 without "" wonder if that matters

http_domain = 123.23.23.23 without "" wonder if that matters

Added after 2 hours 7 minutes:

Holy S***

I got it working, I had downloaded this zip called paypal_ipn_handler.zip a couple days ago while reading about old versions of a2billing using a file called paypal_ipn.php.

This zip containted 4 files, ipn_cls.php ipn_res.php item_table.sql and paypal_table.sql.

All I did was run the two sql things on my database, filled out 4 lines in paypal_ipn.php and made a directoy under A2billing_UI called paypal. I put the two php files in there. I then went back to my a2billing.conf file, uncommented the line that has to deal with the ipn thing and input the path to it.

I then logged into paypal account, turned on IPN option and input the address to my ipn file. I grabbed my test credit card, signed in my a2billing wiht my test customer, went thru the paypal process which looked exactly the same as it had before, then paid and retunred to my website happy to see the account balance updated!!! I even show records of the transactions in my admin section of a2billing, I even get an email to my test accounts email from a2billing saying thank you for the purchase. It goes to my junk email, but atleast I get it and the account balance is once again updated. I'm sure this is not the prefered method, but as long as my palpay is not jacked up on my wifi hotspot payment side, I'll leave the IPN thing turned on.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 27, 2008 2:27 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Apr 30, 2007 6:43 am
Posts: 1060
Location: Canada
Thank for reassuring me newvision. I will restart the process again with MoneyBookers. I guess that the level of protection that they offer justify the extensive double checking that they do.

I am very surprise to see that you had to go through all these steps to resolve this problem. Personally, it is the 1st time that I hear that such steps are required to make Paypal work. But I am glad for you.

I haven't seen the paypal_ipn_handler.zip code that you made reference of. If it is not from an official a2billing source, than beware. You might just have setup a time bomb within your own system. By the way, what version of a2billing are you running?

I still can't show you a configuration for your system cause you gave the Admin_UI url instead of the customer URL where the Paypal online orders will be placed.

I have notice one very unusual thing. Your Web home directory seems to be set to /var/www/ intead of /var/www/html/ ... (at list, according to http://www.blahblah.com/html/A2Billing_UI/signup/). That mean that Apache may be exposing other folders to the public.

For a2billing.conf ... if your customer interface is located at /var/www/html/A2BCustomer_UI/, then you have to set dir_ws_http to the the same value:

Code:
dir_ws_http = "/var/www/html/A2BCustomer_UI/"


Next, http_server and https_server must be ...

Code:
http_server = "http://www.blahblah.com"
https_server = "https://www.blahblah.com" <--- If you have SSL
https_server = "http://www.blahblah.com" <--- If you don't have SSL


Next, http_cookie_domain and https_cookie_domain must both be the domain name without http or https

Code:
http_cookie_domain = "www.blahblah.com"
https_cookie_domain = "www.blahblah.com"


Finally, http_cookie_path, https_cookie_path, dir_ws_http_catalog and dir_ws_https_catalog must all be set to the path to the customer interface in the URL. That means, the path that comes next to your domain name including the leading and trailing slashes and excluding all the query strings (?foor=bar&latte=good&etc=so_on).

Based on the link of your Admin UI, if your customer UI is published at http://www.blahblah.com/html/A2BCustomer_UI, than you must have the following:

Code:
http_cookie_path = "/html/A2BCustomer_UI/"
https_cookie_path = "/html/A2BCustomer_UI/"
dir_ws_http_catalog = "/html/A2BCustomer_UI/"
dir_ws_https_catalog = "/html/A2BCustomer_UI/"


These settings should work all the time without installing any extra package in a2billing.

Cheers


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 27, 2008 1:31 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 23, 2008 8:51 pm
Posts: 5
Asiby,

Sorry about that, I missed typed the Admin_UI when I meant the Customer URL. What you said about my apache is probably true. I run other things that are in the /var/www/ directory on my site, so it's probably true that it's set as my main directory. I also have what I think is called a virtual link to Joomla on my site, so technically when someone types www.blahblah.com it goes to www.blahblah.com/Joomla. Could this be causing some strange error? I checked my config files and according to what you are saying I have everything just like you say. Maybe it's some strange way I have apache setup or something.

The only thing is I have my server ip address instead of hostname on the cookie domain. At this point it doesn't matter much to me since it's working, but if you could check out this link and confirm or deny the paypal zip is safe that will make me feel a lot better.

http://www.19.5degs.com/element/369.php


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Auto Dialer Software


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group