Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Mon Sep 24, 2018 12:04 am
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Fri Oct 03, 2014 7:58 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 01, 2013 8:53 pm
Posts: 38
Hello, I have 2 customers who are authenticated by IP Address, and I'm sending for each one a DID number, both customers with the lastest Freepbx version, the thing is, i did setup the trunk in Freepbx like this in the PEER Details
Code:
type=peer
sendrpid=yes
qualify=yes
nat=yes
insecure=port,invite
host=xxx.xxx.xxx.xxx
dtmfmode=rfc2833
disallow=all
context=from-trunk
canreinvite=no
allow=gsm


After that, i just add the incoming DID number, but no luck, i just get this
Code:
== Using SIP RTP TOS bits 184
  == Using SIP RTP CoS mark 5
    -- Executing [[email protected]:1] NoOp("SIP/Telefonia-00000011", "No DID or CID Match") in new stack
    -- Executing [[email protected]:2] Answer("SIP/Telefonia-00000011", "") in new stack
    -- Executing [[email protected]:3] Wait("SIP/Telefonia-00000011", "2") in new stack
    -- Executing [[email protected]:4] Playback("SIP/Telefonia-00000011", "ss-noservice") in new stack
    -- <SIP/Telefonia-00000011> Playing 'ss-noservice.gsm' (language 'en')
  == Spawn extension (from-trunk, s, 4) exited non-zero on 'SIP/Telefonia-00000011'
    -- Executing [[email protected]:1] Macro("SIP/Telefonia-00000011", "hangupcall,") in new stack
    -- Executing [[email protected]:1] GotoIf("SIP/Telefonia-00000011", "1?theend") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,3)
    -- Executing [[email protected]:3] ExecIf("SIP/Telefonia-00000011", "0?Set(CDR(recordingfile)=)") in new stack
    -- Executing [[email protected]:4] Hangup("SIP/Telefonia-00000011", "") in new stack
  == Spawn extension (macro-hangupcall, s, 4) exited non-zero on 'SIP/Telefonia-00000011' in macro 'hangupcall'
  == Spawn extension (from-trunk, h, 1) exited non-zero on 'SIP/Telefonia-00000011'


After some search on google, i just figure out that a2billing was not sending the DID number in the sip header, i did a debug on the peer and i saw this:
Code:
pruebas*CLI> sip set debug peer Telefonia
SIP Debugging Enabled for IP: 19x.2xx.1xx.2xx

<--- SIP read from UDP:19x.2xx.1xx.2xx:5060 --->
INVITE sip:16x.2xx.1xx.1xx SIP/2.0
Via: SIP/2.0/UDP 19x.2xx.1xx.2xx:5060;branch=z9hG4bK6480fe2d;rport
Max-Forwards: 70
From: "529981677544" <sip:[email protected]>;tag=as4c594b09
To: <sip:1xx.2xx.1xx.1xx>
Contact: <sip:[email protected]:5060>
Call-ID: [email protected]:5060
CSeq: 102 INVITE
User-Agent: FPBX-2.11.0(11.7.0)
Date: Fri, 03 Oct 2014 20:00:06 GMT
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, SUBSCRIBE, NOTIFY, INFO, PUBLISH
Supported: replaces, timer
Content-Type: application/sdp
Content-Length: 333


As you can see here: > To: <sip:1xx.2xx.1xx.1xx>, that suppossed to be To: <sip:[email protected]:48798;rinstance=0d570aa4a6d85d31;transport=UDP


This is not happening with a normal sip cliente, using registration, i hope you can help me, Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Sun Oct 05, 2014 8:35 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

I'm not clear what you mean, as some people mix up DID and Caller ID and it's not clear from the context of your post which you mean.

Are you talking about delivering a callerID to the end party when one of your customers makes a call, or are you talking about sending the DID number in the DID destination.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Sun Oct 05, 2014 9:54 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 01, 2013 8:53 pm
Posts: 38
jroper wrote:
Hi

I'm not clear what you mean, as some people mix up DID and Caller ID and it's not clear from the context of your post which you mean.

Are you talking about delivering a callerID to the end party when one of your customers makes a call, or are you talking about sending the DID number in the DID destination.

Joe

Hello jroper, I'm talking about send a DID number to a client who is autenthicated by IP address, I already assigned the DID in a2billing to sip destination sip/accountnumber, from my side, a2billing delivers the DID to the SIP client, but in the Client PBX He's receiving the "INVITE" in this format "To: <sip:1xx.2xx.1xx.1xx>" that suppossed to be "To:<sip:[email protected]:5060"

That only happens to me with clients authenticated by IP, if i use registration, the DID goes just fine, Thanks for your help


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Mon Oct 06, 2014 7:39 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

Set the DID destination as SIP/[email protected]'s Equipment.

The sample sip.conf that comes with an installation of Asterisk (from source) gives you examples of what you can use as DID destinations.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Thu Oct 09, 2014 6:16 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 01, 2013 8:53 pm
Posts: 38
jroper you rock man!! Thak you so much !! that solve my problem !! :mrgreen2:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Tue Oct 14, 2014 12:00 am 
Offline

Joined: Fri Oct 10, 2014 10:35 am
Posts: 4
Hi,
I have the same issue here.

A2billing is not sending the did to my customer sip account.

I cannot setup the destionation in a2billing to SIP/[email protected] of customer because I dont know it...

my did is always empty so the call is transfered to the client, but if the client is with freepbx and need to know the did to select the right inbound rule it doesnt work.

In the freepbx client I see this line in the debug log: Executing [[email protected]:1] ExecIf("SIP/SamIPAuth-00000004", "1?Set(__FROM_DID=s)") in new stack
If I look in the CDR, the did of this call is set to "s".

Why is the did set to s? How can I pass the did when I set the destination to SIP/clientID in a2billing.

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Tue Oct 14, 2014 5:56 am 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Sip/username/did-number


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: A2Billing is not sending the DID in SIP Header
PostPosted: Tue Oct 14, 2014 9:45 am 
Offline

Joined: Fri Oct 10, 2014 10:35 am
Posts: 4
wow so easy. Many thanks!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
VoIP Billing solution


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group