Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Tue Mar 26, 2019 6:14 pm
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: DID not working Please Help
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 3:46 am 
Offline

Joined: Sun Nov 12, 2006 5:07 am
Posts: 20
Hi all,
I have been trying to get my head around this for many days so if someone can help point me in the right direction, it would be appreciated.

I want to be able to ring into an internal Sip Friend through an ISDN card.
When I dial in at present, I see in the CLI,

-- Accepting voice call from '' to '01039683440' on channel 0/1, span 1
-- Executing Set("Zap/1-1", "DID=01039683440") in new stack
-- Executing Goto("Zap/1-1", "s|1") in new stack
-- Goto (from-zaptel,s,1)
-- Executing NoOp("Zap/1-1", "Entering from-zaptel with DID == 01039683440") in new stack
-- Executing Set("Zap/1-1", "DID=01039683440") in new stack
-- Executing NoOp("Zap/1-1", "DID is now 01039683440") in new stack
-- Executing GotoIf("Zap/1-1", "1?zapok:notzap") in new stack
-- Goto (from-zaptel,s,7)
-- Executing NoOp("Zap/1-1", "Is a Zaptel Channel") in new stack
-- Executing Set("Zap/1-1", "CHAN=1-1") in new stack
-- Executing Set("Zap/1-1", "CHAN=1") in new stack
-- Executing Macro("Zap/1-1", "from-zaptel-1|01039683440|1") in new stack
-- Executing NoOp("Zap/1-1", "Returned from Macro from-zaptel-1") in new stack
-- Executing Goto("Zap/1-1", "ext-did|01039683440|1") in new stack
-- Goto (ext-did,01039683440,1)
-- Executing NoOp("Zap/1-1", "Catch-All DID Match - Found 01039683440 - You probably want a DID for this.") in new stack
-- Executing Goto("Zap/1-1", "ext-did|s|1") in new stack
-- Goto (ext-did,s,1)
-- Executing Set("Zap/1-1", "FROM_DID=s") in new stack
-- Executing Set("Zap/1-1", "FAX_RX=disabled") in new stack
-- Executing Goto("Zap/1-1", "custom-callingcard|s|1") in new stack
-- Goto (custom-callingcard,s,1)
-- Hungup 'Zap/1-1'

So from this I can see that the inbound call is going to "from-zaptel" and is then passed to "ext-did"
In ext-did in extensions.additional.conf I find
[ext-did]
include => ext-did-custom
exten => s,1,Set(FROM_DID=s)
exten => s,n,Set(FAX_RX=disabled)
exten => s,n,Goto(custom-callingcard,s,1)
exten => _X.,1,Noop(Catch-All DID Match - Found ${EXTEN} - You probably want a DID for this.)
exten => _X.,n,Goto(ext-did,s,1)

So I have setup "ext-did-custom" in extensions.custom.conf
[ext-did-custom]
exten => 01039683440,1,Set(FROM_DID=01039683440)
exten => 01039683445,1,Goto(my-did-custom,01039683440,1)

[my-did-custom]
exten => _X.,1,DeadAGI(a2billing.php|2|did)
exten => _X.,2,Hangup

But it doesn't work. Can someone Please help.
I am still getting the exact same messages in the Asterisk CLI as previously posted. I did try putting the above extensions directly into the ext-did and this then still did the same but in the Asterisk CLI it doesn't say You probably want a DID for this, it just seems to carry on and end the same way.
When I dial this number from an external phone, it rings twice and hangs up. The Sip extension it should ring never does ring at all.
I have also been into the Asterisk A2Billing pages on setup the DID and the List Destination.

Any help would be appreciated.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 30, 2006 12:23 am 
Offline

Joined: Sun Nov 12, 2006 5:07 am
Posts: 20
Hi all,
I found that if I put this line at the top of the
[ext-did]
exten => _X.,n,Goto(custom-callingcard,${EXTEN},1)

It now works, can't hear the conversation but that is probably a nat issue.
Nothing is ever as easy as it seems.
Anyway just thought this may be useful for someone else with similar issue.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 30, 2006 4:54 am 
Offline

Joined: Sun Nov 12, 2006 5:07 am
Posts: 20
Help,
Hi all, when I use a remote phone - I can now dial anyone and it works ok.
But when I use DID and dial a number which connects to a sip friend, communications is only one way. The external user can talk to the sip friend but the external user cannot hear anything the sip friend says.

If I use the sip friend's phone then I can call anyone and the conversation works both ways.
This tells me that the ports must be working.

I don't understand what could be wrong,
Does anyone please have any idea's


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 30, 2006 5:34 am 
Offline

Joined: Mon May 29, 2006 7:07 pm
Posts: 287
Location: Denver
Strange maybe check the codec's being used. Look at debug logs to see if you have any transcoding problems.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Auto Dialer Software


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group