Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Tue Nov 19, 2019 8:50 pm
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: max time to call
PostPosted: Wed Feb 06, 2008 8:17 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 04, 2007 6:51 pm
Posts: 15
Location: Croatia
Hi,

I have a problem with maximum time to call, all outgoing calls have to be maximum 2472 seconds and after that call drop down!

Is there some config file with this parameter or what?

Thanks a lot,

vemax


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:25 pm 
Offline

Joined: Mon May 29, 2006 7:07 pm
Posts: 287
Location: Denver
There is a dial parameters in a2billing.conf, please post it. It should be something like this:

dialcommand_param = "|60|HRrL(%timeout%:61000:30000)" or
dialcommand_param = "|60|HRrL(%timeout%:61000:00000)"

Since you didn't know where it is my guess there is something else going on. So make sure and post you a2billing debug logs.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 8:25 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 04, 2007 6:51 pm
Posts: 15
Location: Croatia
Hi Svetur,

I know for this section in a2billing.conf and I was tried change it from 3600000 to doubles 7200000 but have no any changes, still have maximum call time 41min 20 sec (2480 sec)

Bellow is my parameters from a2billing.conf:

dialcommand_param = "|60|HRrL(%timeout%:61000:30000)"
; by default (3600000 = 1HOUR MAX CALL)
dialcommand_param_sipiax_friend = "|60|HL(3600000:61000:30000)"

We are using IP to IP service, not calling card.
Any idea?

Regards,

Vemax


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 8:34 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
The debug logs, which Svetur referred to, should indicate which end cleared the call down. I think it's most likely to be your carrier imposing this timeout.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 9:09 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 04, 2007 6:51 pm
Posts: 15
Location: Croatia
Hello Stavros,

I'm not sure for this.
I was tried with 4 different providers and the result is the same, drop down the call after 41min and 20sec ! every time.
I was heard that must be some parameter in a2billing.php about max_timetocall but cannot find this in a2billing.php file.

any other idea?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 9:22 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
OK, so it can't be the carrier. Presumably the customers in question had enough credit to fund calls longer than 2480 seconds. The only other timeout imposed by A2B was described earlier by Svetur, and your response shows that too cannot be the cause.

Are you running on bare Asterisk? If you are using one of the distributions which install and pre-configure things like Trixbox, Elastix or simply FreePBX alone my one remaining guess would be that the additions over Asterisk defaults provided by FreePBX, etc could be causing this.

We've still not seen your debug log. It frequently gives strong indications where the problem lies. Set 'debug=3' in a2billing.conf, and at the Asterisk console 'set verbose 15'. If you need to post lengthy logs here please don't paste them into your message; either attach as a .txt file or use a pastebin service.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 9:55 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 04, 2007 6:51 pm
Posts: 15
Location: Croatia
yes, we are using trixbox.
please take a look on this old post http://forum.asterisk2billing.org/viewtopic.php?p=2524

a2billing.php: line:650 - TIMEOUT::> 2460 : minutes=41 - seconds=0

it seems that others also have a similar situation with timetocall limit


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 10:06 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
:down: The post you linked isn't related at all.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 08, 2008 4:23 am 
Offline

Joined: Mon May 29, 2006 7:07 pm
Posts: 287
Location: Denver
What are a2billing cdrs saying? Do you get correct destinations? i'm thinking maybe there is a problem with ratecards and for some reason you're getting some bizzare timeout. Otherwise it should work, if you have dialing setting correctly in a2billing, a2billing should just do the math and calculate correct timeout.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 09, 2008 12:20 am 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jun 06, 2006 12:14 pm
Posts: 685
Location: florida
yes, use the simulator and see what it say's.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
VoIP Billing solution


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group