Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Tue Dec 18, 2018 7:02 pm
Auto Dialer Software


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: ip authenticaton or wholesale to wholesale
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 2:19 am 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
any one can suggest how can i test the ip authentication ??

other than using a another a2b..

i follow this
Here is what you have to do. First of all, DO NOT create a sip friend manually. It is buggy.

For IP authentication, follow these steps and you will be fine:

Step 1: Edit the SIP friend that you want to use IP authentication with

Step 2: Set the `Type` field to `peer` without the quotes. This is very important as to my knowledge, setting it to friend or user will never work.

Step 3: Set the username field to nothing. Delete its content.

Step 4: Set the secret field to nothing. Delete its content

Step 5: Set the host field to the domain name or the IP address of the client

Step 6: Give a minimal peer setting context to the clients. And start testing. Here is an example assuming that the customer account number is 1234567.

[1234567]
type=peer
accountcode=1234567
host=your.server.ip.address


i have wholesale client and i use ip authentication procedure as i read on this forum..

deleting the username and secret and using peer ,, host - ip address of client..

but the client is getting error cc 21 proxy required 407.

on show peers.. client ip is register ...


my setting
[0486907346]
type=peer
accountcode=0486907346
regexten=0486907346
callerid=0486907346
amaflags=billing
nat=yes
dtmfmode=RFC2833
qualify=yes
canreinvite=yes
disallow=all
allow=ulaw
allow=alaw
allow=gsm
allow=g729
host=ip of client
context=a2billing
regseconds=0
cancallforward=yes


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 2:39 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
hello pls anyone can give help..


2 clients wholesale cannot connect...

on sip peers there ip address is register.. but on test call i cannot see log..

any idea to solve the problem ???


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 3:27 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
You're no using 'insecure=' in the peer definition, which is necessary to authenticate by IP. See the other forum threads on this topic, or just read the documentation of the Asterisk peer definitions on voip-info.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 4:17 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
[6131540851]
type=peer
accountcode=6131540851
regexten=6131540851
callerid=6131540851
amaflags=billing
nat=yes
dtmfmode=RFC2833
qualify=yes
canreinvite=yes
disallow=all
allow=ulaw
allow=alaw
allow=gsm
allow=g729
host=wholesale ip
context=a2billing
insecure=port, invite -------->>>> this one stavros .. i try also..
regseconds=0
cancallforward=yes

one client can connect on ip authentication but it announce the IVR criedit balance..


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 4:58 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
hbirosel wrote:
one client can connect on ip authentication but it announce the IVR criedit balance..
use_dnid, play_audio, number_try, answer_call are all configuration settings that you need to look at when trying to accomplish straight wholesale termination with billing.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 5:25 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
you mean i need to create another agi-conf ??

because i try to play on the setting

use_dnid, play_audio, number_try, answer_call

but it affect the behaviour of my other calls on sip user..


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 5:36 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
Exactly.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 5:41 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
if i have 2 agi

my context = a2billing


can a2b immediatelly pick up what agi should use ??

or do i need to configure ???


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 5:53 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
You can add another Asterisk dialplan context which launches A2B with your alternative agi-conf.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 7:38 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
im sorry i try to search all googles and forum..

how to create new context..

i have a2billing.conf for my current user and PIN

i need to create a2billing1.conf for my wholesale


Top
 Profile  
 
 Post subject: wholesale asterisk 1.2 to voipswitch 965
PostPosted: Wed Sep 03, 2008 5:52 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 03, 2008 5:48 pm
Posts: 1
I have configure a SIP friend with Peer and calls are passing, but as soon as i dial asterisk gives a false call connection signal and voipswitch starts billing. but there is no billing at asterisk account. how to set it to bill after call is connected.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 03, 2008 6:00 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Jun 22, 2006 2:19 pm
Posts: 2890
Location: Devon, UK
See my post earlier in this thread. Also you might try searching. Your question has been answered here many times before.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 17, 2008 4:33 am 
Offline

Joined: Mon Apr 21, 2008 10:56 am
Posts: 105
callingcard thank you..

MY problem now are..

mvts sip server can connect but NEXTONE sip server cannot..

2nd problem..

on cdr.. on source column it show the username but alot also show only UNKNOWN


Top
 Profile  
 
 Post subject: headstart
PostPosted: Wed Oct 01, 2008 11:38 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 11, 2008 1:06 pm
Posts: 19
Hi calling card I have seen your post and you were able to implement asterisk and a2billing wholesale setup. I would like to ask if you could give me a head start. What do I have to configure in my a2billing and in my asterisk. i have been searching for answers here but haven't found any. Thank you very much in advance....


Top
 Profile  
 
 Post subject: asterisk
PostPosted: Wed Oct 08, 2008 11:35 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 11, 2008 1:06 pm
Posts: 19
Hi Calling Card,

I just would like to ask if the configuration you gave in your previous post applies also if asterisk is the sip client? My setup is like this I have a remote asterisk and I want calls from that asterisk server to go through a2billing. Do I just add a sip trunk on the remote asterisk server and make an outbound route using that trunk? Is it possible?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group