Support A2Billing :

provided by Star2Billing S.L.

Support A2Billing :
It is currently Sun Dec 08, 2019 10:10 pm
Hosted Voice Broadcast


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: 1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)
PostPosted: Mon May 31, 2010 4:25 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2010 4:04 am
Posts: 92
I am experiencing a weird problem by a2billing.php
This machine have A2B 1.71 + asterisk 1.6X installed
I have a DID linked to my asterisk box via sip trunk.
i use a PSTN phone to call my DID, and i can see a2billing.php excuted, and it ask my to enter destination number, so i enter a destination number, then the

weird thing happened. a2billing.php excuting a command to call my DID number instead of the desination number i entered.

But, If i don't enter anything the first time it ask me to enter destination number, then wait to the second time it ask me to enter a destination number, it

will call the number i have entered normally.(If you don't enter anything it will time out after 4 seconds then ask you enter destination number one more

time)

When i looked at log files i do see some difference between two prompts:
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 4000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')//If i enter dest number at this point, A2B will not

dial what i entered.
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Tx >> 200 result= (timeout)
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 6000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us') //If i enter dest number at this point, A2B will

dial what i entered.


I have use another machine installed A2B 1.70 + asterisk 1.4X

everything works fine. and the logs are:
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 6000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')//The dest number can be captured by A2B at this point.
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Tx >> 200 result= (timeout)
<SIP/didforsale2-00000049>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 6000 20
-- <SIP/didforsale2-00000049> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')


Last edited by jasonyyd on Fri Jun 11, 2010 12:58 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 a2billing.php problem
PostPosted: Mon May 31, 2010 6:50 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2010 4:04 am
Posts: 92
<SIP/didforsale2-0000000f>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 4000 20
-- <SIP/didforsale2-0000000f> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')
<SIP/didforsale2-0000000f>AGI Tx >> 200 result=12345 //This is what i entered for dest number.
<SIP/didforsale2-0000000f>AGI Rx << EXEC DIAL SIP/5185886011@fpbx-1-1f8e7b0d,60,HRrL(595112000:61000:30000) // This is the number a2b dialed out(it's the DID number),it should be 12345.
-- AGI Script Executing Application: (DIAL) Options: (SIP/5175886015@fpbx-1-1f8e7b0d,60,HRrL(595112000:61000:30000)) // This is the number a2b dialed out(it's the DID number),it should be 12345.
-- Limit Data for this call:
== Using SIP RTP TOS bits 184
== Using SIP RTP CoS mark 5
-- Called 5175886015@fpbx-1-1f8e7b0d // This is the number a2b dialed out(it's the DID number),it should be 12345.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 a2billing.php problem
PostPosted: Mon May 31, 2010 10:04 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Have you got use_dnid = yes


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 a2billing.php problem
PostPosted: Tue Jun 01, 2010 3:59 am 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2010 4:04 am
Posts: 92
No, I didn't turn it on, i can hear it ask me to enter destination number.
But i have just tried when it turned on.
The result with it on is: Will not ask me to enter a destination number, it will dial the DID as the destination number again and again....It enters a infinite loop.
(I call DID -->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number --->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number--->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number --->A2B pick up the call--->A2B use DID as destination number ......again and again... )


Without it turned on:
1. If i enter the destination number at the very first time A2B ask for destination number.
(I call DID -->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)---->I enter a destination number---->A2B use DID as destination number instead the one i entered-->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)---->I enter a destination number---->A2B use DID as destination number instead the one i entered-->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)---->I enter a destination number---->A2B use DID as destination number instead the one i entered....again and again....)
When i turn AGI debug on, i actually saw result = the Dest number i entered,which means GET DATA already capured the Dest number. But A2B just didn't call this number , it call the DID number(Which mean it call itself...)

THERE is the log:
<SIP/didforsale1-0000000a>AGI Rx << GET DATA prepaid-enter-dest 4000 20
-- <SIP/didforsale1-0000000a> Playing 'prepaid-enter-dest.g729' (language 'us')
<SIP/didforsale1-0000000a>AGI Tx >> 200 result=12345
<SIP/didforsale1-0000000a>AGI Rx << EXEC DIAL SIP/[email protected],60, HRrL(595108000:61000:30000)
-- AGI Script Executing Application: (DIAL) Options: (SIP/[email protected],60,HRrL(595108000:61000:30000))
-- Limit Data for this call:
== Using SIP RTP TOS bits 184
== Using SIP RTP CoS mark 5
-- Called [email protected]


2. If i enter the destination number at the second time or later ask for destination number.
I call DID -->A2B pick up the call ask for destination number(1ST time)----Time out---->A2B ask for destination number(2nd time or later)---> I enter destination number--->A2B dial the destination number. (It works perfect.)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 a2billing.php problem
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 11:55 am 
Offline

Joined: Wed Mar 31, 2010 3:45 am
Posts: 132
Location: São Paulo
I passed thru this before and I had to set callerid_authentication_over_cardnumber = No


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 a2billing.php problem
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 5:41 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2010 4:04 am
Posts: 92
renatofb wrote:
I passed thru this before and I had to set callerid_authentication_over_cardnumber = No


Thanks for reply, I have tried set it on or off.... Both has the same result... the problem still there...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 a2billing.php problem
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 12:56 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2010 4:04 am
Posts: 92
:D

Problem is solved!!!

The problem is probably caused by a bug in a2b AGI file.

When SIP Call & Direct Call both set to "on" the problem will occur.
To solved it just need to set both SIP Call & Direct Call off or set Direct Call off when SIP Call is on.

jroper please check if it's a bug of a2b AGI file. Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 1:44 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 23, 2006 3:56 pm
Posts: 4065
Hi

One would generally use different agi-configs for different services. therefore I would not regard this as a bug, but a feature.

Joe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.71 AGI problem(Solved,jroper please comfirm if it's a bug)
PostPosted: Sat Jun 12, 2010 1:56 am 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2010 4:04 am
Posts: 92
Yes, im using different configs for different services now. thanks!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
VoIP Billing solution


All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group